Grundig rengjøring av en ny bolig

Grundig rengjøring av en ny bolig ser tilsynelatende ut til å være meningsløs, spesielt når det nyinnkjøpte lokalet ser bra ut. Selvfølgelig er det litt sannhet her. Likevel er det verdt å vurdere å utføre slikt arbeid. Når vi bestemmer oss for å kjøpe en leilighet, spesielt en som ikke er helt ny, kjøper vi noe som ikke ble produsert i går. Når det gjelder en brukt leilighet, er situasjonen åpenbar – noen brukte tidligere et slikt sted og skitnet der. Det er ikke noe rart med dette. Som regel rengjøres leiligheten når den selges, men vi kan aldri være sikre på hvor godt dette arbeidet ble gjort. Rengjøring ser derfor ut til å være veldig rimelig.

Rengjøring av en ny leilighet – hvilket arbeid skal vi gjøre?

Når det gjelder en leilighet som vi flytter alle møblene våre til, er det verdt å gjøre følgende arbeid.

Grundig gulvvask.

Vask av alle gulvene, uansett deres type, er ganske enkelt nødvendig. Det er verdt å bruke gode rengjøringsmidler, og etter vask av gulvet beskytte det med passende preparater. Slik bevart gulv skal i lang tid glede oss med renhet og glans. Selvfølgelig, i det øyeblikket vi flytter inn, skal vi gjenta gulvvask oftere. Men vi må ikke glemme at øyeblikket før flytting er det eneste tidspunktet når vi har tilgang til alle deler av gulvene, slik at vi kan rengjøre grundigere.

Vasking av dører.

Dører er gjenstander som berøres egentlig hver dag. Selvfølgelig vaskes leilighetene i mange tilfeller før de selges, men vi har ingen garanti for hvor nøyaktig det gjøres. Veldig ofte – oftest i tilfelle dører i mørke farger – hopper man over det. Slik som med gulv er det ikke verdt å spare på rengjøringsmidler. Dører kan også sikres, for eksempel ved bruk av en spray for beskyttelse av møbeloverflater.

Vindusvask.

Før man flytter inn, er det godt å vaske alle vinduer. Det må huskes at det ganske enkelt ikke anbefales å henge gardiner, rullegardiner eller persienner når vinduene er skitne.

Å rydde en ny leilighet – det er fornuftig.

Å rydde en ny leilighet før man flytter inn, er en klok beslutning. Det er verdt å bestemme seg for det. Med litt tid og krefter kan vi være sikre på at vi flytter inn i en leilighet som vi vasket selv, slik vi ønsket det og ved bruk av midler som vi selv anser som gode.